gallery/idea (1)
​parteneriat
pe termen lung

Echipa noastra oferă sprjinim și însoțește clienții în toate etapele proiectului - de la analiza datelor de proces, recomandarea mediilor de filtrare, până la monitorizarea sistemelor de filtrare în timpul utilizării. Acest lucru garantează clienților noștri sfaturi foarte utile cu privire la toate aspectele legate de filtrare.

 Lucrăm continuu la îmbunătățirea produselor noastre, în scopul de a îndeplini cerințele ridicate ale clinților. Cel mai mare beneficiu îl reprezintă colaborarea apropiată cu clienții și furnizorii noștri.

 

Montajul unor saci filtranți noi

 

 În timpul operațiunii de reinstalare a noilor saci filtranți, echipa de montaj se asigură că este bine curățat compartimentul de aer curat, și mai ales placa perforată, deoarece sacii filtranți trebuie să fie corect poziționați pentru a asigura o etanșare bună. Serviciile de montaj au o influență majoră asupra nivelului de emisii de praf evacuate pe coș. Introducerea cu atenție a coșurilor de susținere a sacilor este, de asemenea, foarte importanta în prelungirea duratei de utilizare a sacilor filtranți.

 

Amorsarea filtrelor noi pentru îmbunătățirea debitului de aer și o durată mai lungă de funcționare​

 

 Atunci când emisiile de praf conțin un procent semnificativ de particule sub un micron, amorsarea previne și reduce colmatarea prematură a noilor medii de filtrare. În figura alăturată, puteți observa modul în care materialul de amorsare formează un înveliș inițial de praf pe mediul filtrant, împiedicând astfel particulele de praf să pătrundă în profunzime și să colmateze filtrul. Amorsarea suprafeței asigură păstrarea debitului de aer în unitatea de desprăfuire, îmbunătățirea performanțelor de filtrare și în același timp extinde durata de viață a filtrului. Durata de utilizare medie pentru sacii filtranți fără amorsare este de la 1 până la 3 ani, iar pentru cartușele filtrante este de 3 până la 12 luni. În funcție de aplicație, amorsarea suprafeței de filtrare poate prelungi durata de viață a filtrelor, asigurând avantaje economice mari prin reducerea costurilor  cu  înlocuirea filtrelor și a forței de muncă.

Amorsarea filtrelor noi oferă și alte beneficii. Prin păstrarea particulelor la suprafața filtrului, amorsarea suprafeței îmbunătățește eficiența de filtrare inițială a unității de filtrare la punerea în funcțiune. Filtrele amorsate sunt mai ușor de curățat și asigură o mai bună scuturare a stratului praf în aplicații cu gaze de emisie care conțin abur sau hidrocarburi (ulei).

gallery/services i
gallery/pcoat

Spălarea sacilor filtranți din materiale nețesute

 

Operațiunea de spălare a sacilor filtranți din material nețesut nu este recomandată în general, dar în cazul în care aceasta este considerată utilă pot fi luate în considerare următoarele recomandări. Trebuie evidențiat faptul că succesul unui proces de spălare va depinde de natura produsului care se filtrează.
Foarte rar un proces de spălare va restabili proprietățile materialului de filtrare după specificația inițială și de cele mai multe ori performanțele materialului filtrant va fi degradat, ceea ce duce la o perioadă mai scurtă de utilizare înainte de colmatare.

 

Acțiunea combustibililor lichizi asupra sacilor filtranți din Aramid


Observații generale privind performanța filtrului cu saci filtranți pe bază de aramid în raport cu utilizarea combustibililor lichizi:
Principalele motive de îngrijorare pentru unitațile de filtrare se referă la conținutul de sulf și al compusilor halogenați aflați în componența oricăror combustibili lichizi (uleiuri uzate sau produse noi).
Aceste două substanțe chimice reacționează la ardere formând produse acide în prezența apei.
​Sacii filtranți uzuali folosiți în componența instalațiilor de producere a mixturilor asfaltice utilizează fibre aramidice. Fibra aramidică are o rezistență deosebit de bună la temperatură, dar este vulnerabila la acizi, care degradează fibrele, acestea devenind fragile, sfărâmicioase.
Acizii sunt neutralizati în instalațiile în care agregatele sunt alcaline/bazice (calcar), dar în cazul în care nu există substanțe alcaline libere este facilitată acțiunea acizilor atunci când filtrul este utilizat rece, sub temperatura punctului de condensare. 

gallery/flt vlct

Materiale și specificații de filtrare